Long distance

'


H, don't give up and keep fighting.
I know it's hard when we are so far from each other but remember,
for every day that past we grow stronger and our love grows deeper.
For every mistakes we make and made we learn and we create a better future.
And for every tears that falls from your eyes, two tears fall from mine.
Don't be sad, "smile and there's nothing you can't overcome"
Just a little longer my love and I'll be right by your side :)
ohol 

Byebye...


Nej det är inte så att jag ska lämna denna fastlandsön men bara det  att syrran och Ida har nu åkt. Blivit lite intensivt för både dem och mig men det har varit kul. Lite tomt dock då jag återigen fått rummen för mig själv. Tillbaka till det vanliga livet och allt igen. Man ösnkade ju att man vore Ida, kunde åka hit, äta gott, gå till disneyland köpa ett helt baage med leksaker för att sedan åka.

Inga bekymmer alls, hakuna matata.


Cheap sushi, tutti frutti


Har nog hittat mitt nya stamställe. Ett sushiställe där varje tallrik kostar 8 kr!! Väldigt billigt, kanske inte såååå gott som de alla andra men ändå duglig för det priset, mycket duglig. Det som är bra att exakt varje tallrik kostar 8 kr oavsett om det är sashimi, nigiri, maki eller vanlig sjögrässallad. Yatta!

Servicen var dock undermålig men vad ska man förvänta sig på ett ställe där varje rätt kostar 8 kr. Det är typ vad de är värda i timlön.



Vi var typ 5 vuxna och tre barn som åt upp x antal tallrikar, det slutade på runt 320 spänn. Billigt!! För det räcker väl det typ till Sushi för 3 pers i Sverige...

Chinese behaviour is not like chinese medicine...


Känner att mitt tålamod börjar ta mer och mer slut efter att ha vistats här i 3 veckor. Hålla upp dörrarna, kolla snett, bilar som stannar vid övergångsställen. Jadu det är mycket som människorna här inte gör.

Att man många gånger hållit upp dörrarna men fått snea blickar tillbaks är bara oacceptabelt. Lösning? Smäller in dörren på face:et på dem.

Och när bilarna kommer i 140 så går jag över övergångsstället ändå. Never gonna stop here.

Men jag ska inte dra alla över en kam, finns ju en del trevliga men det är som att hitta en nål i en höstack.

Another behaviour som känns lite konstigt?




Folk som står strax bakom en när man ska äta på food market...lite lagom stressad man blir när det står en guling bakom en och stirrar när man slurpar som bäst på sina nudlar....oh yeah..

Cheer up baby!


När man hörde det kunde man inte tro det. Så jävla förbannad och arg man är alltså, sjukt besviken på den där personen. Tycker som man brukar säga "skit ska skit ha" medan andra förtjänar lite uppmuntran.


My date with rapunzel..


...alltså vår egen prinsessa Ida idag. För idag begav vi oss för en utflykt till Disneyland då det var finast väder efter en viss tid av regn. Åkte redan kl 9.30 hemifrån för att slippa massa människor (läs alla högljudda och oförskämda mainland-kineser) och allt köandet men även för att utnyttja tiden till max.

Kanske inte alla aktiviteter som passade mig men så länge man fick se Ida glad så blir man ju själv varm inombords (ja både av den stekande hettan men också av Ida). Tekoppar, karusell, båtåkning u name it var in heaven för henne medan Space Mountain (den enda som passade mig) var nog lite för läskigt för henne. Hon made it to the längdgräns just precis på 120 cm. Hon grät iaf inte men pikskrek nångång. Medan Indierna som satt med på samma tåg jublade som de hade precis landat på månen (nej amerikanerna var först Mr.Curry).

Runt 7 tiden kom man hem och var nära döden, men man kan förstå det efter ett 10 timmarspass på Disney så blir man ju rejält utmattad.

Men mysig dag hursom för Ida!

+ Alla anställda som är tvungna att ge en överbra service hela vägen och dagen lång. Tyckte nästan synd om vissa men bra förebilder för resten av Hong Kong där servicen kanske inte alltid är så bra.

- Priserna...herregud, man vet att man hamnat i en komersiell bubbla när man ser priserna. Vatten som kostade förmögenhet. Hade man inte vetat det kanske man trott HK hamnat i en torka...


För de som sett trassel vet de vem Rapunzel är. Stora diskussionen jag o syrran hade var om hon som klätt ut sig verkligen var en kines som sminkat till sig eller om de bara anställt ända från USA?


Som Petter sjöng....


vinden har vänt..

Nothing done yet men det är spännande. Och nervöst. Men skitsamma nu firar vi en sån här dag med lite dessert! Mangoooooooo


Go Ida it's ur birthday, sipping water like it's ur birthday


Käre systerdottern är i stan och då passar hon förstås med att fira sin sena födelsedag här också med sina äldre kusiner. Roligt vet jag inte om de har tillsammans, för konversationsnivån blir ju lite smått komplicerad med en liten Ida som pratar svenska lite här och där.

Ganska komiskt och se kantonesernas reaktioner på när Ida rabblar massa saker när man är ute o shoppar. Som nån banktjänsteman sa till mig angående svenskan. "Out of this galaxy", jo tjena så farligt är inte det.

Hursom blev det en liten mysig hemmamiddag med lite kusiner på besök. Lägenheten är inte den största precis och stolarna räckte precis men viktigast var att alla hade det trevligt. Ida fick sina fina presenter men också en magnifikt tårta av världsklass.



Hur coolt som helst och inte en chans att man ville äta den, för man ville ju inte förstöra. Men den gick iaf åt och figurerna är nu väl besparade i kylen.

Ska nog be de fixa en till min födelsedag snart. Varför inte megastora kycklingfötter i glasyr?

Efter regn, kommer mer regn


Visst kan det vara lite småmysigt med lite lätt regn och man är hemma en slapp söndag någon gång i livet. Men om himlen får för sig att öppna sig och ha en Up and down Tsunami så är det inte så jädrans kul längre. Speciellt inte när det blåser motsols mot en. Damn you rainy weatheeeeer.

Tror de här två bilderna beskriver det hela ganska bra...



Fortfarande acceptabelt.



Eller?

Du är vad du äter, du är hur du klär dig.


Tycker det varit alldels för många matinlägg på sistone att jag ska sticka in med ett modeinlägg. Vad man brukar se i Sverige, där det inte skiljer så mycket på förortsstilen, goth, hiphop, stilrent så kan man nog inte se en nisch här i Hong Kong. Extreme-crossover skulle det nog heta. Typ samma namn som en ny åkattraktion någonstans.

Visst hittar man den stilrena killen/tjejen, hiphopkillen, sportnörden osv. Men för det stora hela så förstår jag mig inte på stilen. Tex tjejerna, vem har har leggnings när det är 28 grader ute och luftfuktighet 89 %? Vill de banta sina bara ben eller? Ok om det är tjejer. Men fan killar också?




En bild säger mer än 1000 ord, men just nu får jag inte fram ett ord. Usch.

Annars hade ju killen bra stil med grå stilren t-shirt, vita sneakers, casual Jeansshorts. Minus för ryggsäcken då och FET minus för leggnings. Annars är det nog bra...

The analysis of chicken feet 1.0


Mitt mål är ju förstås att äta runt på alla kycklingfötter här i Hong Kong. Kommer väl sluta med att jag får galna fotsjukan eller Sars 2.0. Men fan den som ger sig! Så det har varit en besvikelse att jag inte ätit så mycket kycklingfötter än. Men damn those feets, Im gonna suck there toes out.



Restaurang: Harbour Victoria City Restaurant
Rätt: OstronsåsMarinerade kycklingfötter
Special ingredients: Ostronsås, jordnötter, lätt smak av vinäger

Konsistens: 2+ Mjukare än vanligt men matchade inte alls med den smaken så mycket egentligen.
Chilihet: 1+ Inte stark nånstans men hade inte förväntat mig heller.
Smak: 3+ Ganska bra smak ändå om man bortser från konsistensen
Special ingredient: 1+ Tror inte jordnötterna fick inte ut den starka ostronsåsen och tvärtom.
Display: 1+ Såg inte så nykokta ut och falsk marknadsföring med den "fina tallriken" buuu.

Snittbetyg: 8/15. Medelbetyg. Varken bu eller bä. Lovar att nästa är nog lite bättreee.

Tezukuri sushi släng dig i väggen?


Vet att det alltid inte går att jämföra med Sverige och att det är orättvist på sätt och vis. Men eftersom den har blivit rätt hypad och att man blev magsjuk efter andra gången så har man ju lite ändrade uppfattningar om den. Men generellt sett är den ju förstås bra.

Tror dock att koriander på Sushi (hatar koriander!) förstörde lite av den upplevelsen och sen att den halstrade laxen fortfarande smakade gasol hjälpte ju inte (de halstrade i HK gör icke det!)

Fan mycket klagande hära men som sagt Tezukuri är ju bra för att vara Sverige men jämfört med Hong Kong är som att jämföra LV med MQ ;).

Låt oss bedömma själva:


Rice and Curry


Som Dr. Bombay skulle ha sjungt, Rice and curry, curry curry curry.

Ja när moder min är och bygger klossar (de kallar även det mahjong) så får man klara sig själv i matväg. Men här sparas det ingen mat i kylskåpet här inte. Ut och jaga blir det då. Skjuta en hare eller en gris?

Nej här behöver man inte svälta ihjäl. Bor ju ovanför en galleria där det finns KFC, Sushi, vietnameisk, donken, kinesisk x 2, gatustånd osv. Dessutom finns det nog ytterligare tjugotals restauranger inom 1 kms radie.

Det kan ju jämföras med Kebab och Pizza jag hade 5 min hemifrån i Stockholm.

I-landsproblemet här blir det ju att mina kantonesiska läskunskaper begränsar ju mig till vissa restauranger. Första gången morsan inte var hemma blev jag "tvungen" att äta KFC. Då blev det ett lätt pick-plockande med "Meny C+nr.4+dricka". Ska jag beställa kantonesiskt så blir det inte lika lätt.

Tur då att det finns en snabbrestaurang här som har engelsk text after all. Problemet är bara att kassörerna inte förstår engelska ändå utan ber en att peka...

Nåja det blev till slut en Curry brisket med potatis och ris. Vet inte vad det svenska namnet är direkt på "brisket" men ska jag citera Kevin matvraket så "är det den bästa delen av en kossa".

Word!


Ser väldigt billigt och enkelt ut vid första anblick.


Tada! Ser genast bättre ut, men jag lovar, smakar gudomligt bättre än vad det ser ut!


Mommys food is to good.


Fan tappade tråden helt och kändes som ni fick läsa en cliffhanger slut på förra inlägget hehe.

Men nåja se det som nånting spännande, såsom Harry Potter-trilogin eller nåt höhö.

Men aja, var den långa resan en pina så var den korta resan från Peking till Hong Kong på både gott och ont.
Först och främst så var det ju sjukt mycket platser lediga, sen så var det ju maten liteee bättre och sen så hade man en egen skärm...

Ser inte logiken i det hela. 8 timmar resa ingen skärm, 3 timmars, egen skärm. Aja jag klarade mig iaf.

Däremot klarade jag inte mig från den jävla turbulensen, skakade så mycket att jag nästan sket på mig och blev påmind om att min flygrädsla finns där nånstans. Så 3 timmar satt man och försökte få bort allt. Kunde också powernappa bort nån timma...

Safe and sound så anlände jag Hong Kong iaf och hade knappt landat innan man kände lukten av det hela. Unkna och lökiga flygplatslukten men också matlukten som omringar ens atmosfär. Great.

Eftersom jag är Kantonesisk medborgare så gick ju det smärtfritt att gå igenom hela proceduren, om jag inte hade väntat på bagaget hade jag kommit hem ännu snabbare. Direktbuss hem, morsan som kom vid bussplatsen så var vi hemma.

Efter 36 timmars insomnia och diverse småätande var man inte världens piggaste precis. Fick nån sorts panik när man plötsligt vaknade upp i rummet och insåg "Vad gör jag här?" allt kändes aningen overkligt. Var jag måntro i den tredje drömmen i Inception?

Nåväl, vi kunde lätt gått ner och välja o vraka bland alla maträtter men mammas hemlagade mat ska man aldrig underskatta.

Speciellt vattenspenat med speciell tofusåsssssss, gargh Im in heaven.



Say Falukorv and you will get arrested.


Vi börjar där vi slutade. De 8 timmarna flög förbi ganska snabbt ändå även om man inte gjorde särskilt mycket.

Inte lätt att spela Nintendo DS och SuperMario när man sitter fastklämd precis. Speciellt inte när jag kom till en bana där det var så spännande och nära att dö att flera gånger. För då råkade jag drämma till grannens armbåge flera ggr om.

Men resan som jag trodde skulle vara en mardröm blev ganska bra ändå ju. Det gamla paret hälsade mig glatt "lycka till med allt" och jag önskade de en "trevlig resa". Slutet gott allting gott.

Synd bara då att jag hade bara sovit en timme. Ingen energi här inte, bra dock att man började känna lukten av Hong Kong i Pekings flygplats som för övrigt är ett annat arkitektiskt under. Jävligt stort och snyggt. Hade ingen ork att gå och äta och hade inte heller tänkt gå runt o shoppa heller.

Innan dess var ju kontrollen det roligaste, man är ju i Kina trots allt, hade bara sån jävla lust att skrika att jag blev sugen på Falukorv och att jag kommer från Falun just då. Ni som inte vet varför kan testa att skrika Falugong! nästa gång.

Till min förvåning hittade jag ett par stolar som på långt håll såg ut att se ut som massagestolar. BML tänkte jag. Men vid en närmare inspektion visade det sig som sagt vara vanliga solstolar. fuck that tänkte jag och det skadar ju inte att få powernapa lite inför nästa resa?




Beijing Capital Airport. Jävla rymdskepp.




Ligga inne och sola AC och kolla på flygplanar. Kan inte bli sexigare.

We fly high


Flera dagar som gått så det tar nog tid att skriva allihopa. Men kan börja med den dagen jag steg på det mytomspunna Air China. Herregud, aldrig mer det bolaget säger jag bara.

Hade ju inför resan hört en del om detta kära bolag, Air China. En del positiva men mest negativa. 80-20 i vågskålen till det negativas favör.

Redan till kön till boardingen såg man ju en hel drös med kineser. Inget illa men efter vad man hört och vad man såg så såg man ju inte fram emot 8 timmars resan iaf.

Men iaf med tunga och bestämda steg stegrade jag fram längs flygplansgången med hopp om att få en bra plats eller trevliga stolsgrannar iaf. 55 var numret och det kunde inte vara längre bak typ...

Rad för rad gick man igenom och ena efter andra "åh nej inte den platsen" fick man gå igenom. Lite halvglad blev jag sen nrä jag såg min rad med 4 pensionärer från Sverige. Mindre glad blev jag när jag insåg att jag skulle sitta i mitten på en femraders. FML att jag skulle sitta där bredvid en tjock kärring i 8 timmar.

Snällt men bestämd frågade jag lite blygt om de föredrog att sitta lite längre in och jag skulle få ytterplatsen. Nej snyftade pensionärsjävlarna och jag fick med en falsk min inrätta mig på min 50 x 20 stolsutrymme.

Hur skulle jag klara mig 8 timmar med en dryg kärring bredvid mig?

Efter lite löst läsande av tidningar och tidsfördrivande fick man iaf kontakt med kärringen helt randomly, jag är ju ingen person som tänker på revenge (säger vi) men jag snackade artigt tillbaks och en ordväxling ala' flygplanssnack utbytes. Vilket fick mig att inse att jag inte skulle bedömma en person efter first impression. Vilket jag gjort många gånger (Jennybabyphat, Dai, Alex Chan osv osv) men som jag sen blivit bra kompisar med.

Nu blev iaf resten av resan räddad!

Dock förstördes ju hela resan ytterligare med flygvärdinnor som kollade snett (ok då de är kineser) och världens äckligaste mat.

Skojar inte, den maten var inte ens värdig folk som sitter i fängelse. Känns som de hade kokat ihop fiskrester och sedan knycklat ihop det och slagit till med lite rå uncle bean-ris. Frukosten ska vi inte ens prata om, baguetten man fick var torrare än torrast. Tror man kunde gott o väl kunnat använda den som batong och kapat planet eller något. Terroristers nya vapen. Blä på dem. När Yogurten var godast säger det mycket om maten. Suckers!

Hundgryta eller kycklingfötter hade jag varit nöjd med, så mycket begär jag inte.




The shit of the shit.

Up and running again..


Såja nu har man äntligen fått ett stabilt nät. Krävdes en arg morsa och en söt expedit för att det skulle gå vägen. Resten var dryga jävlar att tampas med.

Nog om det. Ikväll får det bli en rejäl uppdatering om hur dagarna varit sen jag anlände. Det lär behövas. En eventuell bildregn kanske ska komma också, har ju inte varit generös med det heller.

Men nu först lite lunch och sen och utforska Hong Kong lite!

Jag lever!


Fortfarande massa strul med mitt mensiga internet hara men jag overlever. Har sakta men sakert overlevet jetlagen och borjar krypa tillbaks sovtimmarna nu. Forsta natten 3 tim, andra 4 tim, tredje 7 tim, sa inatt hoppas jag pa 8!

Borjar bli lite rund i magen ocksa, at 3 maltider "bara" i Sverige men har nu med gott samvete atit 6 varje dag, givetvis massa smaatande och dessert men de gills ocksa! Hoppas det byggs pa lite kg sa kan jag borja bygga mer sen :D.

Tror det har blir bra innan Internet dor igen -_- mer utforliga rapporter kommer nar internet stabiliserat sig!

Time to fly, see u in the sky, Hello - Goodbye

Då var det inte många timmar kvar då, drygt 6 timmar kvar och är redan helt slutkörd. Får skylla mig själv som städar allt i sista stund. Men samtidigt har man ju haft lite packnings-dilemma.

Men 15 timmar av nervositet, trötthet och grumlande framför mig. Nästa gång vi ses är jag i andra sidan av jordklotet. So long, readers!


Fully loaded

Såja då är det inte många timmar kvar. Imorgon vid denna tid kommer jag ha suttit ett par timmar i maskinen som tar mig mot fjärran östern.

8 och en halv timme ska avverkas inför nästa byte och bara att tänka på det får mig att dö...

Hur jag förberett mig då?

Ipod laddad: Check - 1 timme musik som uppvärmning?
Nintendo DS laddad : Check - 1 timmes spelande på Super Mario Kart. Kanske stolsgrannen vill utmana mig?
Underhållning från datorn: Check - batteritiden är ca 2h30 hoppas den inte slockar lika snabbt...
Bok inköpt: Check - 1 timmes läsning ska väl ögonen orka med?

= 5h30 med saker jag kan fördriva tiden med. Resterande 3 timmar? Det hoppas jag kan gå till att kolla på moln, äta äcklig flygplansmat (vänta air china? kanske får man kycklingfötter?) och SOVA.

Sova är min absoluta mardröm. Kan aldrig sova på planet och om jag väl gör det så känns det alltid som jag sovit i 20 timmar när jag bara gjort det i 20 minuter. Bah!

Min sista utväg är väl kanske min nya leksak jag fick som jag kan pilla på?


Packing mode....

Det värsta med att åka bort på en längre resa är packningen. Vad ska man ta med sig? allt finns ju i Hong Kong. Hittade tom ett ställe där man kunde köpa en singel riskokar-lock. LOCK TILL RISKOKARE. Herregud.

Men mitt mål är inte att köpa allt nytt där. Känns inte nödvändigt. Vill krympa garderoben än utöka den. Speciellt när vädret är som det är därborta. Kläderna kommer mögla och lukta surdeg ganska snabbt. Men fördelen är ju såklart att det är billiga kläder där, så omsättningen på kläderna där kommer inte kännas lika hårt. Däremot är nackdelen att hitta bra kläder till det vädret

Som läraren sa, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. F*ck yeah att det finns dåliga väder. Jag kan bara ha kallingar på mig och jag svettas redan så mycket att det kan försölja en hel familj Bangladesh.

Så nu gäller det bara att köra uteslutningsmetoden.

Till att börja med, vilka skor?


RSS 2.0