If u want to eat curry, dont go the Indians, they will eat u first.


Nåja, hade tänkte blogga lite tidigare, men en decimeterlång liten sparvel till kackerlacka ville ha en fight så vi har haft en 3 ronders innan jag slutligen kunde gå tillbaka till sovrummet.

Har varit en lång dag med massa fönstershoppande igen. Och hann även äta lite gott. Fick min mangopancake och hotpot till slut. JÄvligt gott och jag kan inte klaga mer. Lite dyrt dock med hotpoten men det får man räkna med när man går till lite finare ställen. Gillade såsen jag lyckades fina på något sätt. Bild kmr upp senare.

Annan rolig sak som hände var när vi skulle gå till den speciella byggnaden på orten vi var på. En byggnad som bara bestod av indiska restauranger och som vissa ser ut som deras eget hem typ. Sakta men säkert gick jag mot byggnaden. Och jag bröt direkt mot regel nr 1 i Hong Kong. Ta aldrig reklamblad utan anledning. Men just då had ejag anledning, ville nyfiket kolla om det var nån menu man kollade på. Han utbrast, kom till våning 3! :D.

Men sekunder senare kom en bisvärm av indier. VÅNING 4, VÅNING 5, VÅNING 6! Jag och Kevinsarna fattade vinken direkt och vände på klackarna o gick en anann väg. Herregud men de curryälskande Indierna följde efter mig i drygt 100 meter innan de tröttnade, men de var verkligen på fejset på mig, och då menr jag verkligen åp fejset.

Lite obehaglig känsla men ändå ganska kul på något sätt. Hade lätt blivit bra Youtube-material som Kevin sa.

Nåja dags att sova. Bildregnkommer imorgon, är för trött att ladda upp efter min 3 ronders fight mot MR.Coackroach.

Night peepz.

U can take the soup from mum, but not mum from the soup.


Har just upptäckt dagens I-landsproblem. Eller det är inte ens ett I-landsproblem, det är ett problem för hela världen där FN borde ta upp det på sin agenda till nästa möte.

Det är hur nästa generation ska ärva soppkonsterna av dagens mammor (och vissa pappor). Hur ska vi föra den goda soppan vidare? vi kan ärva utseende, beteende och annat krimskrams men fan är det ingen som lagar så goda soppor som våra mödrar.

So what to doooooo? Mammas mat kan jag inte leva utan och inte minst sopporna. Måste nog starta ett företag o massproducera soppor. Och det ska förstås basera på ett hemligt recept likt det Coca Cola har höhö.




The Kevins have arrived.


Kussarna K har anlänt Hong Kong och ska raida igenom hela HK på mat, shopping o brudar har jag hört. Idag blev det inte mycket av de 2 sistnämnda utan blev mest massa fönstershoppande och massa mat.

Lite besviken att ingen tog iniativet o shoppade men å andra sidan var det deras första dag så man kan tagga ner lite. :).

Blev lite sushiätande igen (verkar som jag bara går dit med alla svenskar? :S) och sen lite dessertätande. Mitt tidigare favoritställe Hui Lau San börjar bli sämre o sämre på något sätt.

1. Frukterna är smaklösa och beska o sura på vissa.
2. Ser inte särskilt gott ut när glassen kommer ut som kobajs. Heja.

Men det var iaf väldigt svalkande på sätt o vis. Dagens hetta var inte att leka med heller. Även om det var molningt var det verkligen fuktigt. Kunde nog ångkokats flera Char Siu Baos bara sådär. Hur fan skulle det varit om det inte var några moln och stark sol istället? Fan hade nog svettats bort av vår svett-tsunami.

Vi hann även med att spela lite arkadspel igen iform av basket. Medan vi kör i vanlig tävlinganda sser man HK-killar som ä väldigt seriösa. Snittar 400 p medan vi knappt hamnar över 200. Nörderi på hög nivå.

Dagens bildskörd blev inte många. Inte så lönt att ta bilder på samma grejer igen ;). Och vissa är ju lite kameraskygga haha.

Peace.

The AC is ur best friend..


Värmebölja och snittgrader på 30. Det går inte en sekund utan att man svettas rejält. Även med AC på. Det är nog största I-landsproblemet.

Det hjälper inte heller att man har en miljömedveteande och energisparande morsa som inte tillåter så mycket AC på dagen. Tror jag kunnat gå ner 2-3 kg enbart på svettandes.

Men det är d man får leva med. Tror Sverige hade gärna bytt mot det här vädret med tanke på att man ser på bilder att vissa hade jackor :S på sig vid vissa tillfällen.

Nej det gäller bara att kunna svalka sig på rätt sätt. Drycker, frukter och en stor jävla fläkt funkar när AC:an är på standby. Speciellt en dessert tänker jag tillbaka på som var både svalkande och underbart gott.

Stället heter Crumbs och serverar Frozen Yogurt. Då Sverige har ganska medioker Frozen Yogurt och det enda som kan konkurrera är Snog i England så har Crumbs jävligt god Frozen Yogurt.

Speciellt med Mangokött som topping. Omggg....


Wanted..



Första passfotot man kan någorlunda vara nöjd med i dessa 24 år som gått...

When...


...the whole world is against you, just swallow the pride and go with the flow...



Shoe addict II


Lovade mig själv att jag inte skulle köpa flera par skor något mer...men fan den som ger sig eller vad det nu heter...gargh, ångest, en walk-in closet med skor behöver jag nu.

Men efter att ha införskattat dessa gråblåa mockaskor och beiga sneakers känns som skosamlingen är komplett höhö.


B boy stance


Kolla noga på den här bilden, det är nog enda och kanske sista gången ni får se mig i keps och färgglada kläder höhö.


En niorätters värt namnet...


Hui lau sans 9 rätters. God på många sätt, söt på många sätt. Mums!


Someone is missing U



"Distance between two hearts is not an obstacle;
rather a great reminder of just how strong true love can be"


It's a hard knock life..


Tog en minitripp över gränsen med morsan och hennes vänninor idag, blev en 12 timmars lång natural exhibition med solstekande promenader mitt bland Kinas inre skogar.

Lite kul att man var i en ort som delades i två olika delar. Tänk er typ att ni bor på en gata sen är eran granne på andra sidan gränsen och i Kina och du själv är i Hong Kong. Helt plötsligt måste du ha visum för att gå över till andra sidan och där helt andra regler gäller.

Inte läge att låna socker då inte?

Många olika öar, historia och kulturer upptäcktes. Vilket var både uppfriskande och kul på en o samma gång. Fick se en annan sida av ett liv där man lever verkligen på minimum. Det jag talar om är fiskefolket som bor i ön Ap Chau där vi var (yes ön är efter namnet på en anka) där man fick se hur folket verkligen lever enkelt.

Fick också åka in till en ö och gå en bit in till ett hus där man fick väldigt god mat! Där kan vi tala om ekologiskt där allting var i sitt färska slag, från räkor som man plockat själva till salladen man odlat själv. Men lite väl ambiöst var det att åka in ända dit för att äta middan. Men tydligen ingick det i samma TOUR ändå.

Efter maten och ytterligare några timmars promenad hade man fått nog. Hade fått uppleva allt från livs levande småkrabbor till fiskefolk och historia.

Belönade oss själva på kvällen med att åka till riktiga kina och för att avnjuta av lite fotmassage och en brakmiddag. Ska inte sticka under stol med att det var värt en fotmassage efter 12 timmars gående. Att det kostade 30 kr gör det inte sämre!



Lite Narutofeel på nåt sätt. "husen" där är gravar eller om man ska kalla det heliga andar.



Fiskefolket



Ankön

Shoe addict


Har lovat mig själv inför vistelsen att gå, springa eller tugga sönder alla 8 par skorna jag hade med mig innan jag skulle köpa nya. Men vem försöker jag lura? När man hittar asnygga skor för 250 Svenska riksdaler går det ju inte att motstå eller hur?

Lätt sagt och gjort så var det också världens jävla impulsköp, dock hade skorna sedan länge varit inspanade av Mr.Man. Jack Pursells 60 % rea. Bang bang bang.







Är det dessa du vill ha Kevin Cheese?

Omtänksam som jag är frågade jag iaf åt dig och de har HELA ett par kvar i lagret. Men tror det är ren bullshit då jag sa till de att jag skulle kolla åt en kompis från utlandet. Sure att de har ett par kvar på lagret. Vill säkert göra så att jag ska köpa den åt min käre vän så länge.

Passade även på att köpa en t-shirt som bryter lite loss från den vanliga garderoben man har.



Så var det med det. Klädkontot är stängd....för den här veckan.

Säger vi ;).

Rock the LKF

Tog min förnuft till fånga och drog på en krogrunda till slut. Vad som skulle bli en ganska lugn barkväll slutade väl ganska gott ändå. Stod ju utanför vårt stamställe 7eleven och söp billig öl medan man insupade (höhö) atmosfären runt omkring. Det innehöll det mesta såsom att challeng:a siulun på flaming tower-drinken till att kasta tioöringar på en dansare med sin jävla hatt.

Passade även på att skänka hela 1 kr till en fattig man, jag kände mig så generös.

Avslutade såklart med lite nattkäk och Donken var ju superförbjudet. Men det blev något "svenskt" ändå. Nånting som jag saknat lite faktiskt. Nämligen kebab. Satt inte helt fel ändå. Stekt kyckling med pommes blev det och såsen var faktiskt magnifik. Vitlökssås blandat med Quacamole typ. Mums.



True love waits


"I may not get to see you as often as I like.
I may not get to hold you in my arms all through the night.
But deep in my heart I truly know, you're the one that I love,
and I can't let you go."




Dagens ungdomar...


When the Swedes goes mad, the chinese goes bad..


Då var den första Sverige-besökaren avklarad. Siulun tog sitt pick och pack och kom till Hong Kong för en vecka med sin kollega Björn. Och idag var en bra dag för att träffas tyckte vi och möttes upp för en heldag av mat, mat och mat + lite shopping då.

Visade sig att hans kollega va av det roligare slaget till slut, längesen man såg en sån flummig svensk. Lite samma humor och låga nivå som en själv vilket gjorde hela dagen roligare. Får lite "Mats-vibbar" av den killen.

Var extremt varmt idag iaf och svettas floder och olja. Kan nog tjäna en del på den oljan man fick ut alltså.

Vi började lite lätt med att äta en sen lunch i Langham Palaces food court. Tog en PHo med diverse delar från Kon. Men fan det var ingen vidare alls, smaklös och för pulvriga nudlar. Eller var det för värmen som jag tappade aptiten?




Efteråt bar det av för lite snabbshopping men däremellan också en FET efterätt på våran favorit dessertställe, Hui Lau san, blev den omtalade 9 rätters Mangon, MANGO FIESTA. Lite maffigt för att vara en efterätt men vad fan, tre stora grabbar som delade ändå höhö.



Därefter blev det lite gympa för att få bort fettet. Så vi antog utmaningen av att vara bäst i basketspelet i arkadhallen. Sett till omgångar vann Siulun flest gånger men rekordet slog man ju med 7 p före siulun :).



Efter lite stort fönstershoppande var det återigen dags för mat, sushi blev det och för att vara 3 grabbar så blev det ändå ganska lite sushi.



Efter en timmes flummande och ätande så var det K.O på oss alla. Värmen gjorde ju sitt också.


Hangover II


Nej jag har inte festat järnet som alla andra denna soliga nationaldag. Har varit o kollat på Hangover II och med tanke på vilka förväntningar man hade så blev det varken en besvikelse eller jihaaa men gott skratt fick man iaf.
zach galifianakis är alltid lika underhållande och hela hans aura skimrar av komisk utstrålning.

Lite äckliga scener som i första delen och en del roliga scener som vanligt. För ingen vidare spoilning så säger jag bara att repliken "Is that a mushroom? Shiitake?" fick igång mina skrattsalvor för mig.

Men då jag kommer från en helt annan kultur och jargong så var det förstås bara jag som skrattade högt i biosalongen...fail...-_-

Men aja den är värd att se och värd alla pengar för ett gott jävla skratt. Misstänker att det kommer komma en trea där zach galifianakis ska gifta sig eller något..



Row row, row the dragon boat


Långhelg här i HK då det innebär att det är nya högtider på gång. Drakbåtsfestivalen ska firas och då ska man äta något speciellt på lite HongKongvis också såklart. Man äter speciella Rispuddingar som är ångkokta med massa innheåll i såsom kött, äggulor eller röda bönor osv. Och det på så sätt är ångkokta i speciella löv.

Väldigt vanligt att dessa äts men är personligen ingen favorit hos mig. Dock så äter man vad det bjuds på så det har väl blivit en än så länge.

Förutom det är det massa aktiviteter såklart som att kolla på roddbåts-tävlingar och så. Men dock är det inget för mig i den här hettan, herregud, kan inte tänka mig dem som ska ro i den hettan heller. Stackars.


Passar på med att dricka en Yakult till såklart!

Extra update: The white ones wins, im not a rascist.


De vanliga svarta bönmarinerade kycklingfötterna i all ära. Men när man äter thailändskt så går det inte att undgå att beställa vita kycklingfötter.

O to the M to the G. OMG!

Vill ha mer....




Såsen besides. 6 starka CHILI. Världklass på den såsen! Var så god att lät de spara den och jag dippade Salladsbladen, gurkan och tomaten i den hahaha. Garghhh.

Lokala matställena är de riktiga matställena..


För de som inte varit i Hong Kong kanske matprogram inte lockar så så mycket förutom just maten. Men för oss som bor här och ätit här så kan matprogrammen ibland hjälpa till ganska mycket. Brukar vara ett matprogram som går vardagar runt 10.30 på kvällen där de åker in till olika orter för att testa på lokala specialiteter.

Så det spelar ingen roll om det är Stureplan eller värsta förorten de åker dit ändå. Jag brukar väl inte kolla så noga bara typ skumkolla lite men idag när de i början av programmet utbrast TAI PO! Så spärrades både mina och morsans ögon upp. Det är här vi bor ju! Ganska coolt då att kolla på såna matprogram.

I fittja där jag bor i Sverige finns det nog 3 restauranger. De räknar jag in korvkiosken. Här i Tai Po är det nog lika stort nästan och här finns det över 150 restauranger...

Så valde de till slut 3 restauranger varav en var där jag åt med morsan idag. Bra sammanträffande. Verkligen bra sammanträffande.

De åt då deras specialitet krabbrissoppan (kinesisk gröt) medan vi åt ganska vanliga rätter idag som Rissoppa med den tusenåriga ägget, Cheung fan (rispasta med torkade räkor) och Nudlar med Oxbringa och förstås Hong Kongs alldelles egna te med mjölk.

Nomnomnomnom.

Tydligen brukar kändisar åka dit ganska ofta för att äta. tror nog jag ska hänga där lite oftare. :P.




Kanske inte ser så smarrigt ut men gröten var av högsta kvalitet! Inga extra tillsatser som Sverige och vissa andar ställen i Hong kong har. Här var det pure pure och len gröt. Cheung fan så var degen inte överkokt och inte för rå. Så den smälte perfekt in i munnen. Minus dock för oxbringan som innehöll för mycket fett!





Programledarna.

First step into the industry

Första intervjun avklarad och det var inte alls lika nervöst som jag trodde. Lite mer avslappnat och chill team-building övningar gjordes. Det mer seriösa kommer nog lite senare.

Då alla verkade söka helt skilda positioner så kanske man inte såg nån direkt konkurrens men kan väl säga att en del hade mer erfarenhet medan jag hade bäst engelska mohahah.

Big fail nr1. Var ju förstås att jag sa jag från Sverige och sen när en tjej fick en uppgift att återpresentera mig sa hon att jag var från Schweiz...not this time again...suck.

Aja verkar vara ett asnice hotell med mer än 40 våningar (!!!) och de olika avdelningarna var fräscht babyyyy. När en av restaurangerna har stjärnor i Michelin-guiden säger mycket...

Bara hoppas hoppas nu...


RSS 2.0